Diensten

Een standaard Pedicure behandeling bestaat uit;

 • Afnemen van een anamnese
 • Afnemen van een screening
 • Desinfecteren van de voeten
 • Eventueel verdikte nagels dunnen frezen
 • Nagels knippen
 • Eventueel verwijderen van likdoorn, eelt en het behandelen van kloven en ingroeiende nagels.
 • Het afwerken en glad maken van de nagels met een freesmachine met nattechniek.
 • Verzorgen en schoonmaken van de nagelomgeving.
 • Eventueel verwijderen van likdoorn, eelt en het behandelen van kloven en ingroeiende nagels.
 • Het glad afwerken van het eelt, en eventueel drukvrij leggen van ingroeiende nagel en kloven.
 • Het desinfecteren van uw voeten en het afronden van de behandeling met het incremen van uw voeten.
 • Verder wordt er indien nodig advies gegeven

 

Tijdens de eerste behandeling zal er een anamnese bij u worden afgenomen.  Dit is een gesprek met u zodat ik een duidelijk beeld krijg van uw persoonlijke situatie, uw ziektegeschiedenis, uw medicijngebruik en eventuele allergieën waar ik als pedicure rekening mee dien te houden. Al uw gegevens worden ingevoerd in de computer.

Een screening is een voet-schoen onderzoek waarbij verschillende handelingen worden uitgevoerd om een beeld te krijgen van de conditie van uw voeten. Dit is belangrijk als er sprake is van een risicovoet. Een screening kan worden uitgevoerd bij een eerste behandeling en zal jaarlijks worden herhaald. Bij een diabetische of reumatische cliënt kan ervoor gekozen worden om deze screening vaker uit te voeren.

De behandeling wordt uitgevoerd met en nattechniek freesmachine. De nattechniek houdt in dat er nevel uit het handstuk komt waar de frees in zit. Het geeft een aangename verkoelende nevel tijdens het fresen, waardoor u een vrijwel pijnloze behandeling krijgt. Verder voorkomt de nattechniek stof tijdens het frezen wat ongezond is voor de luchtwegen en ogen.

 

De specialistische technieken zijn;

Pedicure behandeling bij diabetes mellitus.

Bij diabetespatiënten is goede voetverzorging zeer belangrijk. U hebt namelijk sneller kans op het krijgen van voetcomplicaties, bijvoorbeeld het uitvallen van het oppervlakkige en/of diepe gevoel in de voeten of stijfheid in de gewrichten. Wondjes kunnen onopgemerkt blijven, wat tot ernstige complicaties kan leiden. Indien u voor de eerst keer een afspraak maakt voor een pedicure behandeling diabetische voet, dan verzoek ik u vriendelijk om een verwijzing van de diabetesverpleegkundige of podotherapeut mee te nemen.

 

Pedicurebehandeling bij reumatische voeten.

Bij reumapatiënten is goede voetverzorging net zo belangrijk. U bent waarschijnlijk niet meer in staat om uw voeten goed te verzorgen. Uw voeten en tenen kunnen een afwijkende voetstand gaan aannemen. Indien u voor de eerste keer een afspraak heeft voor een pedicure behandeling reumatische voet, dan verzoek ik u vriendelijk om een verwijzing van uw huisarts of uw specialist.

 

Afhankelijk van hoe u verzekerd bent, kunt u eventueel in aanmerking komen voor een vergoeding bij uw zorgverzekering. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekeraar.

Neem vrijblijvend contact op

  Voet Vitaal Flevoland © 2024

  Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl